Heerlijke zomerse aardappelsalade met radijs en tuinkers, uit de Allerhande

 

1 kilo vastkokende aardappelen, 3 salade uitjes,  1 bosje radijs, 150 ml. appelciderazijn, 1 venkelknol,1 bakje bieslook,3 eetl. mayonaise,  3  eetlepel karnemelk, 2 eetl grove mosterd,1 tl suiker

 

Kook aardappelen en laat afkoelen, snij salade uitjes in ringen, was radijs en blad goed en dep droog, snij radijs in dunne plakjes bewaar blaadjes apart , snij venkel in dunne plakjes. Schep ui en radijs om met azijn en laat even staan. Snij bieslook fijn en  knip tuinkers van de bodem. Haal radijs en ui uit de azijn. Meng mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en twee eetlepels van de  azijn ( naar smaak) door elkaar maak op smaak met zout en peper.

Meng daarna alle ingrediënten en de dressing door elkaar en leg de radijsblaadjes als laatste bovenop.  Eet smakelijk Clara

 

**********************

 

 

Heeft u wel eens een traybake gemaakt?

Een traybake is gewoon een gerecht wat u op de bakplaat van uw oven maakt. Het is super gemakkelijk , gezond en snel klaar.

Dit recept uit de Allerhande heb ik een beetje naar eigen smaak aangepast. Traybake van gnocchi,  kip ,pesto en gegrilde groenten.

2 personen.

100 gr cottagecheese 1, citroen 1 courgette, 1 paprika, 1 rode ui,  2 kipfile of  2 kippedijen,  1 á 2 teentjes knoflook,   2 eetlepels pesto arabbiata 1 eetlepel harissa ( potje)(maakt het gerecht iets pittig)           1 pakje  250 gr. gnocchi uit het koelversvak. (Houd u niet van gnocchi het kan ook met krielaardappel)

Voor erbij cottagecheese met citroen.

Boen de citroen schoon rasp de schil en pers de citroen uit. Snijd kip in lengte of grove stukken en meng met  2 eetlepels citroensap, pesto en harissa.

Snijd de groenten in grove stukken,  verwarm de oven op 200C

Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover de groenten evt. bestrooien met wat Italiaanse kruiden, peper en zout  Verdeel de gnocchi en de kip er tussen en hussel een beetje zodat de pesto ook aan de groenten komt.

Druppel er wat olijfolie overheen en dan circa 20 minuten in de oven.

Vermeng de citroenrasp met de cottagecheese en serveer ernaast. Na 10 minuten even omscheppen.

Ook lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk , Clara