Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Museumgroepen 8 juni (laatste van het seizoen)

juni 8 @ 11:00 - 12:00

 

 

Rembrandt special: kijken als connaisseur

 

Hoe herkent een kunstexpert of een schilderij kwaliteit heeft? Waaraan herkent hij de hand van de meester?

Voor de leek blijft het soms een raadsel waarom het ene doek wel een Rembrandt is en het andere hooguit van een knappe leerling of zelfs van een vervalser. Een geoefend oog herkent feilloos kwaliteit. Hoe werkt dat? Waar let men op?

 

 

In deze les zien we hoe die kennersblik werkt. Aan de hand van vooral de schilderijen van Rembrandt zien we hoe het moet of juist niet. Want ook Rembrandt ontwikkelde zich, maakte fouten en leerde steeds bij. Maar hij bleef nooit ‘hangen ‘in een succesformule. Hij bleef experimenteren en zichzelf verbeteren. Het is niet toevallig dat juist hij wereldberoemd is. En er is niets geheimzinnigs aan wat hij deed, we zullen het met het blote oog  ontdekken. Na deze les kunstkijken-als-kenner zult u zelf weten wat bepalend is voor echte kwaliteit (en zult u nooit een valse Rembrandt kopen).

We richten ons volledig op Rembrandt, op werken uit al zijn perioden zodat we ook een overzicht krijgen van zijn leven en werk in alle verschillende stijlen. Een intensieve les kunstkijken dus, aan de hand van de meester.

 

We verzamelen in de grote hal van het Rijksmuseum bij de infobalie 11uur en 13 uur.

 

Andy van Kollenburg, Miep Bakker-Dinkgreve  en Ada Verkaik.

 

Gegevens

Datum:
juni 8
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Categorie: