Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing over China door Hans Luiten

oktober 3 @ 13:30 - 15:30

Lezing 03 oktober: Hans Luiten met een lezing over China.

De lezingen beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Er is een theepauze van een half uur. Over het algemeen zijn de lezingen voor leden van de Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp  gratis. Sommige lezingen kosten voor leden 5 euro.                                                                                                              Niet-leden, ook mannen, zijn van harte welkom! Niet leden betalen 12,50 euro aan de zaal. Men hoeft zich niet aan te melden voor de lezingen van de VVB.

Gelukkig hoeven we niet tot januari 2024 te wachten op een lezing van historicus, docent en schrijver Hans Luiten zoals we eerder dit jaar dachten. Het is ons gelukt om Hans komende 03 oktober te strikken voor een voordracht  met de titel: Moeten we bang zijn voor de Chinezen?                                                          U kent de docent Hans Luiten ongetwijfeld nog van de lezing met dezelfde titel als zijn boek:                 “ Begrijpt u het Midden Oosten nog?” en de uitleg over de geschiedenis van Afghanistan, de lezingen over Amsterdam en de lezingenreeks over de geschiedenis van Rusland en de korte cursus  over de geschiedenis van Oost Europa en de reeks verhandelingen van afgelopen januari en februari over de verwevenheid van Rusland met Oekraïne en de verschrikkelijke oorlog waar Oekraïne door Rusland in verzeild is geraakt.

Nu zal Hans ons bijpraten over China. Het Chinese systeem boezemt angst in: wie vijf keer door rood loopt krijgt geen lening meer. Een miljoen Oeigoeren wordt in concentratiekampen heropgevoed. En burgers worden via apps op hun telefoon totaal in de gaten gehouden.                                                                                                                              Dit land is aan enorme opmars bezig en verwerft steeds meer geopolitieke macht. Afrika is afhankelijk van Chinese leningen, Griekse havens zijn al opgekocht, de Nieuwe Zijderoute gaat waarschijnlijk heel veel betekenen voor onze Rotterdamse haven.                                                                                                                                                                                    Welke ontwikkeling heeft China de afgelopen honderd jaar doorgemaakt? Is het land nog wel communistisch? Wat zijn de politieke ambities van de Chinese leiders?                                                                         Een lezing over Mao en Mantsjoerije, Mussen en Messen, Confucius en Communisme, Oeigoeren, Alibaba en Deng Xiao Ping.

Hanneke van den Boomen.

 

 

Gegevens

Datum:
oktober 3
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorie: