• Dit evenement is voorbij.

november 2 @ 13:30 - 16:30

LEZING OVER DE GESCHIEDENIS VAN  AFGHANISTAN.

Dinsdagmiddag 02 november 13.30 uur door Hans Luiten.

Voor deze lezing vragen wij een bijdrage van € 5,00 dit is inclusief een drankje. Niet leden en ook heren zijn welkom, voor nietleden is de entreeprijs voor deze lezing € 12,50 inclusief koffie of thee.

Waarschijnlijk kent u de docent Hans Luiten nog van de lezing met dezelfde titel als zijn boek: Begrijpt u het Midden-Oosten nog?

Anders kent u hem vast nog van de vierdelige collegereeks: De geschiedenis van Rusland.Als dat zo is, herinnert u zich wat een geweldig verteller Hans is en zult u de lezing die Hans op 2 november komt houden genaamd: “Begrijpt u het huidige Afghanistan nog?” zeker niet willen missen.

Hans Luiten, bevlogen docent geschiedenis, enthousiast verteller, reisleider en schrijver, laat zijn licht op zeer toegankelijke wijze schijnen over de ingewikkelde geschiedenis van Afghanistan.Met het vertrek van de Amerikanen komt er een einde aan de zoveelste bezetting van Afghanistan.Waarom is dit land zo moeilijk te hervormen?

Kunnen we eigenlijk wel spreken van één land of is het eerder een verzameling van verdeelde stammen?In zijn lezing neemt Hans Luiten u mee door de geschiedenis van Afghanistan.

Een lezing over reusachtige Boeddhabeelden, de Sovjetinvasie, Oezbeken, het graf van Ali, Osama bin Laden, prachtige architectuur, de nasleep van 9/11 en de aftocht van de westerse troepen. En waar komt de Nederlandse uitdrukking” Ammehoela! “eigenlijk vandaan?

Kortom: de duizelingwekkende geschiedenis van dit verscheurde land wordt voor u helder op een rij gezet.

Hanneke van den Boomen

Datum: