• Dit evenement is voorbij.

Halve-dagexcursie

april 12 @ 11:00 - 12:30

Halve-dagexcursie Stadsarchief Amsterdam dinsdag 12 april 11 uur

Deze ochtend krijgen we onder begeleiding van een gids(en) een rondleiding in het stadsarchief van Amsterdam!

Onder deskundige begeleiding wordt u rondgeleid door de monumentale stijlkamers met een koloniaal verleden en in de Schatkamer, de permanente tentoonstellingsruimte met Art Déco schilderingen op de muren en plafonds. Naast een gebouwenrondleiding is er in april veel te zien.

Er is een grote tentoonstelling “Dwalen door Amsterdam”. Er worden tekeningen van Gerrit Lamberts getoond. Als in een wandeling neemt Lamberts je mee door het oude Amsterdam en toont het dagelijkse leven van de Amsterdammers in de vroege 19de eeuw. Daarnaast wordt de tentoonstelling Razzia’s herhaald, omdat deze in 2021 niet bezichtigd kon worden. Hierin wordt een aantal verhalen verteld van Joodse mensen die bij de eerste Razzia’s in Amsterdam zijn opgepakt.

Vele bouwkundige en decoratieve elementen in zowel het gebouw als het exterieur herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank. U bezoekt het historisch informatiecentrum, met alle informatie over Amsterdammers en hun stad.

Aanmelden bij Andy van Kollenburg kollandy@ziggo.nl

Datum: dinsdag 12 april

Aanvang: 11 uur.

Adres: Vijzelstraat 32 Amsterdam. Verzamelen in de centrale receptie in het midden van de grote ontvangsthal.                                                          Daar wachten de rondleiders ons op.

Kosten 7,50 euro bij 15 deelnemers.

Overmaken op: NL 50 INGB 0001 7980 82 onder vermelding van Stadsarchief en uw lidnummer.

Datum:
april 12