Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie naar De Valley in Amsterdam

16 april @ 11:00 - 13:00

Wandeling dinsdag 16 april 11 uur; Zuidas, Valley and The George     

 

Het is alweer enige tijd geleden dat we met de deskundige gidsen van de Gebouwengids een rondleiding hebben gemaakt. Maar het is gelukkig weer gelukt om dat te regelen en de kenners onder u weten dat ons dan weer een geweldige ochtend te wachten staat.

Het is ook een geweldige omgeving om naderhand te lunch te gebruiken, maar dat staat u natuurlijk vrij om te doen.

 

In het gebied Zuidas dat zich uitstrekt van de Amstel tot de Schinkel worden ca 10.000 woningen, hotels, restaurants en kantoorruimtes gerealiseerd. Inmiddels zijn ruim 3.500 woningen opgeleverd.

In 2017 opende het bijzondere paviljoen Circl. Het paviljoen diende als living lab, waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit terecht kon. Juli 2023 is Circl gesloten, op het restaurant na. Het paviljoen wordt ontmanteld en naar verwachting op een andere plaats weer opgebouwd.

Architectuurliefhebbers uit binnen- en buitenland komen op de bijzondere bebouwing van dit gebied af, zoals bij voorbeeld het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen, ontwerp Benthem Crouwel Architects en The George, ontworpen door Liesbeth van der Pol, DOK architecten.

Een grote blikvanger is Valley, een spectaculair ontwerp van MVRDV. De hal en de terrassen tot de vijfde verdieping zijn publiek en kunnen ook met groepen bezocht worden. Daarnaast wordt er tijdens een rondleiding altijd gekeken of de galerie van AKZO Nobel en de hal van het St. Nicolaascollege en de Postcode Loterij bezocht kunnen worden en eventueel de nabijgelegen Thomas kerk.

Praktisch informatie:

 

Datum:               16 april

             

Tijd:                    Rondleiding start om 11 uur

             

Kosten:              € 16,= te voldoen op rekeningnummer; NL 50 INGB 0001 7980 82 onder vermelding van “Valley” en uw lidmaatschap nummer.

Graag wachten met betalen totdat u bevestiging heeft gekregen van deelname!

 

Aanmelding:     Andy van Kollenburg: kollandy@msn.com

 

Reizen:               We nemen bus 356 op de Schiphol weg Badhoevedorp Oost. Vertrek 10.05 dus circa 15 minuten van tevoren verzamelen. We stappen op de Ouderkerkerlaan in Amstelveen over op tram 25 tot de Parnassusweg en dan is het nog circa 7 minuten lopen. 

 

Adres:                 Verzamelplaats: Gustav Mahlerplein voor Station Zuid

 

Nb:                      Er is altijd grote belangstelling voor deze rondleidingen en ik heb een tweede gids in optie. Wees er dus snel bij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorie: