Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dinsdag 10 mei  Halve-dagexcursie  naar het Marine-terrein

mei 10 @ 13:30 - 14:30

 

 

Het Marine-terrein, van voormalige werf naar een nieuw stadskwartier

 

We gaan weer op stap met Wendeline van de Gebouwengids. Ze is zelf erg enthousiast over deze wandeling over het Marine-terrein. Het is geen wandeling waar u de wandelschoen voor moet aantrekken maar u moet wel goed ter been zijn.

Op deze voormalige werf waar schepen gebouwd werden voor de Marine is de geschiedenis op allerlei manieren aan de gebouwen af te lezen. In de voormalige officiersmess is Pension Homeland gevestigd, Monumenten en Archeologie zit in het oude werkgebouw van de commandant, in het Poortgebouw zijn innovatieve bedrijven te vinden. Dit boeiende gebied wordt de komende jaren organisch ontwikkeld, waarbij duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol spelen.

Tijdens de rondleiding is er aandacht voor het maritieme verleden, het huidig gebruik, het behoud van de groene parkuitstraling en de wijze waarop dit gebied stap voor stap naar een nieuw, duurzaam en innovatief stadskwartier verandert.

Praktische informatie:

Aanvang 13.30!

Startpunt: Pension Homeland, zie https://www.pensionhomeland.com/nl/. Wendeline komt ons daar ophalen. Als u wilt kunt bij Homeland eerst lunchen of koffiedrinken.

Adres: Pension Homeland is Kattenburgerstraat 5, Gebouw 006.

Kosten: 12,50 pp, overmaken op rekeningnr.: NL 50 INGB 0001 7980 82 onder vermelding van Marine-terrein en uw lidmaatschap nummer!

 

Aanmelden bij Andy van kollenburg kollandy@ziggo.nl

Reisadvies: Naar het Centraal Station, door het station heen lopen naar de IJzijde. Daar kunt u de GVB-bus 43 richting Borneo Eiland nemen. Dan is het een  heel kort ritje naar de Kattenburgerstraat.

Gegevens

Datum:
mei 10
Tijd:
13:30 - 14:30
Evenement Categorie: