Op 8 maart was de nieuwe-ledenochtend.

Tijdens de corona en daarna hebben we 24 nieuwe leden erbij gekregen waarvan er een flink aantal naar deze ochtend is gekomen. Ook waren er belangstellenden die  geïnteresseerd zijn in nadere informatie over de vereniging.

Wij hebben het ervaren als een fijne ochtend met veel uitwisseling door al onze vrijwilligers over de activiteiten van de VVB.

Soms hebben we als vrijwilligers zelf ook weer eens zo’n opstekertje nodig om ons te realiseren wat we allemaal bieden en het is best veel en heel divers. Het geeft dus veel energie, zo’n ochtend.

De belangstellenden zijn na deze ochtend ook lid geworden en we hopen natuurlijk dat we helpende handen erbij zullen krijgen.

Wij zijn blij met iedereen, nieuwe en oude leden!

 

Namens het bestuur,

 

Andy

LEZING IN HET DORPSHUIS VAN BADHOEVEDORP: 5 april 2022

Dinsdagmiddag 5 april wordt er een presentatie verzorgd door Krzysztof Dobrowolski-Onclin, die cum laude afstudeerde in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en ook aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau studeerde. Sinds 2006 geeft hij cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis zonder zich tot een specialisme te beperken.

Zijn presentatie zal gaan over Artemisia Gentileschi, van wie er dit najaar een tentoonstelling in Enschede is geweest. Zij was in de zeventiende eeuw een Italiaanse schilderes met een interessante carrière. Zij schilderde portretten, Bijbelse taferelen en mythologische voorstellingen. In een tijd waarin historiestukken hoog aangeschreven stonden, liet Artemisia Gentileschi (1593-1654) zien dat haar ambitie groot was.

Ze kon zich meten aan de besten van haar tijd met haar dramatische, met licht-donkercontrasten gelardeerde voorstellingen. Gentileschi werkte in meerdere Italiaanse steden en heeft een groot en interessant oeuvre nagelaten.

Hanneke van den Boomen

 

 

Van de penningmeester over de lezingen

Vriendelijk wil ik u vragen om bij de lezingen uw entree- of uw consumptie muntje zo veel mogelijk met gepast geld of met een kleine coupure te betalen. Er is vaak niet genoeg wisselgeld om van een grotere coupure terug te geven. Bedankt voor uw medewerking.

Nicole Mul-Bakker

Categories:

Tags:

Comments are closed