Tuinweetjes

de krokussen en narcissen waarschijnlijk al  hun kopjes opsteken, plaatsen we (omdat er in januari en februari geen maandbericht is verschenen) nu de tuinweetjes van januari. In verband met de rugklachten van Wil is zij nu niet in staat voor deze maand een stukje te schrijven. Beterschap Wil, hopelijk lukt het voor volgende maand wel.

Het is begin januari, altijd een saaie maand maar nu helemaal. Voorlopig gebeurt er helemaal niets. De kerstboom is weer opgeruimd.

Alle kerstversieringen liggen weer op zolder. Ik kijk naar buiten. Het zonnetje schijnt en ik zie de eerste sneeuwklokjes omhoogkomen. Daar word ik heel blij van. De tuin en het balkon zijn plekken waar je gelukkig en één met de natuur bent. Het omwoelen van de aarde maakt bacteriën los die ons immuunsysteem versterken en stresshormonen doen dalen. Je bloeddruk zakt gelijk. Het maakt niet uit wat je doet, alle klusjes hoe klein ook zijn zinvol. Groen geeft rust aan onze ogen. Wat er ook gebeurt in de toekomst, de tuin en planten blijven. Dat geeft hoop.

 

Wil Holshuijsen

 


 

Categories:

Tags:

Comments are closed