Ons oud-secretaris Truus Verburg is overleden op 30 januari 2021.

Truus is 95 jaar geworden.

Truus Verburg midden op foto.

VVB  bestuur 2012-2018. Van l-r Clara, Carla, Truus, Cilia, Anke.

Truus en ik kwamen ongeveer tegelijkertijd in het bestuur. Zij was een bridgevriendin van onze toenmalige voorzitter Helmi Levelt. Truus is in haar werkbare leven secretaresse geweest, zeer punctueel, nauwgezet en had goede kennis van de Nederlandse taal. Tussen 2001 en 2015 heeft Truus altijd met veel plezier de lezingen verzorgd. Verder was zij een enthousiaste deelneemster van vele activiteiten van de vereniging. Ook is zij tot op hoge leeftijd met mij mee op reis geweest. Op Cuba hebben we nog haar 87e verjaardag gevierd. Truus had een droge humor en tijdens vergaderingen hebben we daar ook vaak smakelijk om kunnen lachen.

Helaas werd ze vergeetachtig en kon zij niet meer zelfstandig wonen. Ze is in 2018 verhuisd naar een afdeling van Amsta in het Slotervaartziekenhuis en in 2019 verhuisd naar De Keyzer in de Blankenstraat waar zij is overleden.

Clara Bijlsma-Zwart