Vaccinatiebewijs en QR-code

 

heeft van ons bericht gekregen dat we voor de lezingen gelukkig zelf geen controle hoeven uit te voeren op vaccinatie of testbewijs.

Maar…….dat geldt uiteraard niet voor de horeca of sommige andere evenementen!

Dat betekent dat als u bijvoorbeeld meegaat met een dagexcursie u toch zo’n bewijs nodig heeft! De organisator van de dagtochtjes heeft me met nadruk gevraagd dit onder uw aandacht te brengen.

Als u onderweg een horecagelegenheid binnengaat is het aan de plaatselijke horeca verplicht om dit te controleren. Als er dan in het gezelschap iemand zonder een dergelijk bewijs is, kan dat voor vervelende situaties zorgen natuurlijk en dat willen we niet!

Dus wilt u alstublieft zorgdragen voor de juiste bewijzen en zou u dit ook door willen geven aan mensen die geen mail ontvangen van ons maar van wie u wel weet dat ze meegaan? Ik kan het voor het dagtochtje naar Joure namelijk niet meer in het maandblad zetten.

Voor uw gemak volgen hier enkele aanwijzingen hoe u aan zo’n bewijs komt:Hoe komt u aan het coronatoegangsbewijs?

Wie een geschikte smartphone heeft (alle telefoons die minimaal op Android 6.0 of iOS 12 draaien) kan de Corona Check-app downloaden. U kunt in de app kiezen op basis van welke gegevens u het bewijs wilt aanmaken. Vervolgens moet u inloggen met uw DigiD en kunt u verder met het aanmaakproces. Het eindresultaat is een QR-code die u kunt laten scannen op locaties waarvoor een coronatestbewijs als toegangsbewijs geldt. De app is gekoppeld aan het mobiele nummer en u kunt dus alleen voor uzelf een bewijs aanmaken en niet voor bijvoorbeeld uw partner zonder mobiel.                                                                                                        Zo komt u aan een papieren coronatoegangsbewijs                                Heeft u geen smartphone of wilt u naast de digitale QR-code voor de zekerheid ook een papieren versie hebben, dan kunt u het bewijs ook uitprinten. Dit kunt u regelen via de website Corona Check. U heeft dan

Categories:

Tags:

Comments are closed