Stille tocht.

Na de gewelddadige dood van Bas, een dorpsgenoot, werd er op vrijdag 14 augustus een stille tocht georganiseerd. Alleen familie en vrienden liepen mee, de bedoeling was dat belangstellenden langs de route een erehaag zouden vormen. Ik stond met mijn zoon en kleindochter bij  de Pa Verkuijllaan. Daar zou de optocht ook langs komen. De optocht begon bij voetbalclub Pancratius waar Bas gevoetbald had en zou daar ook weer eindigen. De familie en vrienden hadden allemaal een wit shirt aan met de tekst: “Onze held” op de voorkant en op de achterkant #AllesisvoorBassie. Ook hadden zij allemaal een witte roos bij zich. Toen de optocht langs kwam werd het stil, heel stil. Ik had een brok in mijn keel. Bas had de leeftijd van mijn oudste kleinkinderen. Dat gaat ook door je heen. De  burgemeesters van Amsterdam (Femke Halsema), Haarlemmermeer (Marianne Schuurmans-Wijdeven) en Haarlem (Jos Wienen) liepen samen mee voor Bas. Dat was indrukwekkend. Ik zag vele dorpsgenoten met allemaal hun eigen verdriet. Toch was er iets gezamenlijks in die intense stilte. Ik vergeet Bas nooit meer.

Wil Holshuijsen.

Tags:

Comments are closed