Verslag Jubileumfeest

Dinsdag 19 november ons 15 jarig Jubileumfeest.

Als we de zaal inlopen zijn de tafels mooi gedekt in zachtroze, en iedere tafel is versierd met een roze boeketje. Als iedereen voorzien is van een drankje, begint onze nieuwe voorzitster Andy met de inleiding. Zij heet ons van harte welkom, we gaan met haar terug in de tijd. Naar 1912:  Het waren Anna Polak en Marie Heinen die in dat jaar ‘de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen oprichtten. Maar zo’n 20 jaar geleden breken er andere tijden aan, de populariteit van de NVVH loopt terug.  Onze vereniging echter bloeit,  terwijl wij wel de helft van de contributie aan de NVVH moesten afdragen. Wij  willen op eigen benen staan!! Onze voorzitster Helmi Levelt  bedacht 15 jaar geleden een geniale truc. We hebben op aanraden van Helmi het lidmaatschap opgezegd. Er was toen geen vereniging meer.  Na een maand werden we allemaal lid van een geheel door onszelf nieuw opgerichte vereniging die ging heten  “Vrouwen van Badhoevedorp”. Het logo en de naam zijn bedacht en ontworpen door Clara Bijlsma, de huidige omslag van het maandbericht  met het de foto van  ons nieuwe onderkomen het “Dorpshuis” is van de hand van  Barbara Loohuis. En dit beste vrouwen vieren wij vandaag. Zo eindigt Andy haar inleiding. Zij krijgt een luid applaus. Helmi geeft daarna een interview aan de verslaggever van HC en er worden mooie foto’s gemaakt. Dan barst het feest los. Er is muziek met zangeres Nadine Strang, en er zijn  heerlijke hapjes. Mooie woorden worden  er gesproken door ons aller Wil Pommer. Natuurlijk hebben Marleen en Petra weer een prachtig lied gemaakt op de wijs van  het lied ‘Op de grote stille heide. Het lied wordt gezongen door Marleen, Anneke en Thea. Ons laatste hapje is een bordje met vlees en groente heerlijk. Ik bedank de feestcommissie Anneke en Thea en onze gastvrouwen Elly, Wil, Marianne en Bep.  Het was een heerlijke en gezellige middag. We waren met 120 vrouwen. ( tekst lied op pagina 18 rest.)

Wil Holshuijsen

Vrouwen van Badhoevedorp is trots gebouwd met WordPress Deze website is mogelijk gemaakt door Mark Dalderup