Met prachtig weer en een propvolle bus op weg naar Schoonhoven!  We dronken koffie in het zilvermuseum met een traditionele gekruide Fonteuynkoeck. Daarna liepen  we eerst naar de smederij en zagen de zilversmid aan het werk. Hij vertelde dat zilver altijd met onedele metalen wordt gemengd. Dan pas worden de legeringen met voldeonde hardheid verkregen om het zilver te bewerken.
Vervolgens bekeken we de hoofddeksels en kronen. Ook de winkel werd goed bezocht.
We lunchten in restaurant Lekkerr. We keken nog even rond en zagen de nog enige overgebleven Veerpoort. Daarvoor staat het beeld van Lolivier van Noort. Hij voer als eerste de wereld rond, zijn reis begon in Schonoonhoeven. We gingen met de pont over de Lek naar de Alblasserwaard een beetjej eng.
We maakte een mooie toch naar Rijswijk. Daar in het museum zagen we onder andere een kroon voor een olifant, gemaakt in Benaris  Inida rond 1920  Ik vond deze kroon het allermooist. 2017-03-28-Kronenroute Schoonhoven
Op weg naar huis heeft Rechell een verrassing voor ons, een lekker soft ijsje. Bij een snackbar konden we de bus parkeren en we liepen naar de balie….Rechell vraagt: “mag ik van u 56 soft ijsjes. De gezichten van de mederwerkers! Prachtig!  We kregen de salappe lach zo leuk.! Maar zoals altijd lukt het Rechell ook dezt keer. Dat was smullen, dat vergeten we nooit meer.  Rechell het was een heerlijke dag, dank je wel.
Will Holshuijsen.

Categories:

Tags:

Comments are closed