Halve dagexcursie Rariteitenkabinet Amsterdam Dam 21.
Onze eerste halve dagexcursie van dit jaar. Met maar liefst 18 dames en onze leidster Kitty op weg naar Amsterdam.

2017-02-26-ripley-believe-it-2
Dit is voor mij een bijzonder uitje want we gaan naar het Museum van Boaz, de vader van mijn kleinkinderen. We gaan naar boven waar Robin, mijn oudste kleindochter ons op wacht. Zij vertelt het verhaal over het Museum. De in Amerika geboren Robert L. Ripley (1890-1949) was illustrator. Zijn eerste Museum opende hij in Chicago in 1933. Robin’s vader heeft de primeur in Amsterdam. We bedanken haar en dwalen door het museum. Wat mij bijzonder aansprak was het bos waar een meisje 8 jaar lang door wolven is opgevoed. Dan zien we de langste man ooit. Hij was 272 cm. Tot slot zien we de markante kop van Johan Kruijf in de muur uitgehouwen. Dank je wel Kitty.

2017-02-26-ripley-believe-it

 

Ik ben heel erg trots op mijn kleindochter; een super gastvrouw. We lunchen in de Bijenkorf.

Wil Holshuijsen.

Categories:

Tags:

Comments are closed