Dinsdag 28 februari Scheveningen en Den Haag. Met een volle bus en natuurlijk onze Rechell, de chauffeur is dit keer Willem. Suze kan helaas niet mee. Zij heeft last van haar heup, beterschap Suus. Het is ons eerste dagje uit van nieuwe jaar, iedereen heeft er veel zin in. Op weg naar Scheveningen en het museum ‘beelden aan zee’.

2017-03-03-scheveningen-audrey-hepburn-2

Dinsdag 28 februari Scheveningen en Den Haag. Met een volle bus en natuurlijk onze Rechell, de chauffeur is dit keer Willem. Suze kan helaas niet mee. Zij heeft last van haar heup, beterschap Suus. Het is ons eerste dagje uit van nieuwe jaar, iedereen heeft er veel zin in. Op weg naar Scheveningen en het museum ‘beelden aan zee’. We koffie drinken met appelgebak en heel veel slagroom. Het museum is onder een duinpan gebouwd. Door de grote ramen zie je de zee. De kunst die we zien is vooral abstract. Heel veel van Picasso. Maar ik zie ook mooie beelden van Anne Frank, Koningin Maxima en een porseleinen beeldje van een klein meisje, ontroerend.

2017-03-03-scheveningen-audrey-hepburn-1

We lunchen aan de boulevard van Scheveningen. We gaan nog even de pier op. De eeuwige zee rond de pier, dat blijft groots. We rijden naar Den Haag en gaan in het gemeentemuseum kijken naar de tentoonstelling van Hubert de Givenchy: ‘To Audrey with love’. De Givenchy is een groot mode ontwerper. Zijn muze was Audrey Hepburn. In een grote zaal zien we beroemde filmbeelden van Audrey.

2017-03-03-scheveningen-audrey-hepburn-3

 

Zij heeft de kleding aan van Givenchy en we zien dezelfde kleding op het podium staan, bijzonder. De grote meester heeft zelf deze tentoonstelling vorm gegeven. Een prachtig tijdsbeeld. Zij komen beiden tot hun recht.

Willem weet een snelle weg naar huis zonder file’s. Rond half zes rijden we Badhoevedorp in, met dank aan Rechell die de hele dag weer perfect georganiseerd heeft en onze dank aan chauffeur Willem voor zijn rijkunst.

Wil Holshuijsen.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed