Zaterdag 26 november sinterklaasfeest in het dorpshuis. We hebben met elkaar het zaaltje feestelijk versierd. Bij binnenkomst krijgt iedereen een koffie of thee. Op tafel staan bordjes met Sinterklaas snoepgoed. Koos Bakker vertelt ons alles over marsepein. Marsepein wordt gemaakt van amandel en suiker. Frans werkt met natuurlijke kleurstoffen, hij maakt leuke figuurtjes. Een terugkomend thema is het varkentje. Frans vertelt dat vroeger november slacht- maand was. Dan gaf men elkaar bij een goed slachtjaar een marsepeinen varken cadeau.
sinterklaasNa de pauze mogen we zelf aan de slag. We krijgen een stukje witte marsepein en drie kleurtjes: groen rood en geel. Er worden de mooiste creaties gemaakt. Tot slot wordt er een heerlijk glaasje of frisdrank geserveerd met een portie bitterballen. Dan staat tot ieders verrassing Sinterklaas in de deuropening met twee van zwarte pieten. Er wordt luidkeels gezongen. Een aantal leden wordt in het zonnetje gezet. Ook Tonia en Anke van het bestuur. Want zonder bestuur geen vereniging. Een zeer geslaagde middag. Rechell dank je wel voor je inzet.
Wil Holshuijsen