Elba, Sardinië en Corsica, 15 – 26 mei 2016: Verslag van Wendy Hogervorst

12 dagen onderweg met de Vrouwen Vereniging Badhoevedorp

Mijn moeder belde. Ze vertelde dat ze in mei een 12- daagse rondreis ging maken met de Vrouwen Vereniging Badhoevedorp naar de Italiaanse eilanden Elba en Sardinië én naar het Franse eiland Corsica. Ik riep meteen enthousiast door de telefoon dat ik ook wel mee zou willen. Twee van deze eilanden hadden mijn moeder en ik, zo’n 40 jaar geleden, samen met mijn vader en mijn broer al meerdere malen bezocht.

Een paar dagen later kreeg ik het goede nieuws te horen dat er nog een plaatsje vrij was in de bus en ik mee mocht op deze prachtige reis samen met mijn moeder. Een reis waar ik nu al vele mooie herinneringen aan koester.

Wat me precies te wachten stond wist ik niet maar dat ik dit allemaal kon en mocht beleven samen met deze gezellige en geweldige groep dames is en was een hele bijzondere ervaring.

Ik dacht op stap te gaan met een groep “oudere dames” en dat we het waarschijnlijk rustig aan zouden doen. Maar ik viel van de ene in de andere verbazing. Zo had ik gedacht ’s morgens misschien een uurtje langer te kunnen blijven liggen. Maar wat schetste mijn verbazing dat alle dames ieder ochtend, soms zelfs voor 7.00 uur, fris en gedoucht en lekker babbelend aan het ontbijt zaten. Er was een afwisselend reisprogramma opgezet. Iedere dag weer wat nieuws bezoeken en bekijken. In de bus, uit de bus, in het treintje, uit het treintje, op de boot, van de boot en alles met een glimlach bij prachtige zonneschijn. Af en toe kreeg ik het gevoel op “werkweek” te zijn. Ongelofelijk hoe energiek jullie het programma afwerkten.  Ik kreeg al gauw door dat met dat uurtje langer blijven liggen ’s morgens niks zou worden.

Iedereen denkt wel eens aan later. Hoe moet dat als ik misschien ooit alleen kom te staan? Wat dan? Jullie hebben mij de oplossing gegeven. Ik woon in Duitsland en ga opzoek naar een Duitse Rachel. Dan kunnen wij hier misschien ook zo een gezellige en fantastische damesgroep oprichten.

Toen ik met jullie op stap was viel me op dat we één groep waren. Ik had ook het gevoel er helemaal bij te mogen horen. Niks geen groepjes in de groep. Allemaal samen, allemaal één. Jullie zijn er voor elkaar en jullie staan meteen voor elkaar klaar. Heel bijzonder! Dat jullie op papier “oudere dames” zijn ok, maar jullie zijn nog zo fit en actief, jullie willen iets zien en beleven en jullie humor met elkaar. Ik heb ervan genoten.

Op de terugweg vanuit Italië ben ik in slaap gevallen. Moe van alle belevenissen en ervaringen. We waren inmiddels al midden in Zwitserland dat ik van jullie oh’s en ah’s wakker werd. Gelukkig maar anders had ik al die mooie bergen en meren gemist.

Lieve dames, jullie hebben iets heel bijzonders, haast uniek. Wees er zuinig op. Ik heb er van genoten om 12 dagen met jullie op pad te zijn geweest. Als mijn moeder weer met jullie op pad gaat, zou ik indien mogelijk graag nog een keer met jullie mee gaan. Jullie reizen zijn niet alleen voor oudere – maar zeker ook voor jongere dames geschikt!

Wendy Hogervorst-de Vries

Vrouwen van Badhoevedorp is trots gebouwd met WordPress Deze website is mogelijk gemaakt door Mark Dalderup