We beginnen de dag in de Schuilhoeve met een kopje koffie en een lekker gebakje. Na de koffie zien we onze gastheer al staan: Willem Heuzinkveld gaat ons alles vertellen over Oudhollandse oud Hollandse likeurenlikeuren. Nederland kende aan het begin van de gouden eeuw wel 300 likeursoorten. In de pauze mag er geproefd worden. We bedanken Willem voor de geweldige ochtend. De likeuren die te koop zijn vinden gretig aftrek. Na een lekkere lunch rijden we met Edwin naar de Westerkerk waar het 30-jarig jubileum plaatsvindt van zangvereniging het Musiforum. De kerk is van binnen feestelijk versierd. We maken kennis met dirigent Jan Laan. Hij verzorgt de uitleg van de liederen die gezongen worden. Als het koor het toneel opkomt zien we twee bekende gezichten: Loes en Elly. Loes komt naar voren en kondigt het eerste lied aan: “Langs de Amsterdamse grachten”. Iedereen zingt mee. Mijn Amsterdamse hart gaat open. Het is een wervelende show vol met bekende liedjes. De solisten Henny de Graaf en Evelijne Overtoom zingen musiforumde sterren van de hemel. Als verrassing is daar Julia Munöz Luis. Vandaag danst ze voor het eerst bij het Musiforum op prachtige Spaanse muziek. De mooiste liedjes vind ik: “Zeilen op de wind”, “Tulpen uit Amsterdam”, “Halleluja”, “What a wonderfull life” en natuurlijk “Langs de Amsterdamse grachten”. Na dit geweldige optreden in de Westerkerk wacht ons bij terugkomst een heerlijk diner. Een oer-Hollandse maaltijd van zuurkool, andijvie met een bal gehakt en een rookworst. Na een lekker toetje keren we met onze aankopen huiswaarts. Met dank aan Loes, Elly, Edwin, Rechell en Suze.
Wil Holshuijsen