roosendaalMet 40 vrouwen en onze leidsters Rechell en Suze en onze Edwin op weg naar Breda. Maar eerst drinken we een kopje koffie in Roosendaal. Een sprookje ontrolt zich voor onze ogen. Onder de glas- en loodkoepel bestellen we zelf onze koffie met gebak. Na de koffie gaan we naar het winkelcentrum. Het ene winkeltje is nog mooier dan het andere. De heer Thunnisse is de baas van de modeketen “de Met” en heeft dit  winkelcentrum vijf jaar geleden laten bouwen. We hadden tot 12 uur de tijd om alles te bekijken.

Dan blijkt een van de dames niet in de bus te zitten. Rechell gaat samen met Tonia zoeken. Na een half uur nog steeds geen contact met de betreffende dame.  Zij reageert niet op haar mobiele telefoon.  Wij moeten door, Rechell en Tonia blijven achter.
Iedereen is aangeslagen door de verdwijning van deze dame.

elvisWe gaan naar Breda, naar een overzichtstentoonstelling van Elvis Presley. Suze neemt de taak van Rechell over en dat doet ze geweldig. In het Bredase museum zien we alles van Elvis Presley. Elvis wordt geboren op 8 Januari 1935 in Tupelo (Mississippi) als de helft van een tweeling. Zijn broer Jesse wordt doodgeboren. Zijn eerste succesvolle single op de radio was “that’s allright mama” Elvis’ groeiende bekendheid bereikte Tom Parker, een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuyk heette. Hij drong zich op aan Elvis’ ouders en wist hen te overtuigen dat hij Elvis’ manager moest worden. Die deal werd op 21 november beklonken. Tom Parker zorgde ervoor dat Elvis binnen een jaar miljonair werd. Helaas sterft hij op zijn 42ste jaar. Hij geldt nog steeds als de grootste rock & roll ster aller tijden. De mooiste foto van de tentoonstelling vond ik een klein fotootje in een goudkleurig lijstje van Elvis toen hij 10 jaar was. De foto stond bij zijn grootmoeder.

Na deze tentoonstelling lunchen we in Hotel Princeville Breda, erg lekker.

princeville
Ondertussen houdt Suze contact met Rechell. We besluiten terug te rijden naar Roosendaal om Rechell en Tonia op te halen. De medewerkers van het restaurant hebben meegeholpen met zoeken. Rechell heeft de politie en het ziekenhuis in Roosendaal gewaarschuwd. Om het dagje toch leuk af te sluiten gaan we in Rotterdam het net geopende centraal station bekijken. Een supermodern gebouw.

Rond 18.00 uur krijgen we in de bus een telefoontje  dat zij net was thuis gekomen. In  Roosendaal heeft zij de bus naar het station genomen en daarna de trein naar Amsterdam en de bus naar huis. Iedereen is onthutst. Maar Rechell benadrukt dat zij gelukkig gezond is thuisgekomen. Lieve Rechell, Suze, Tonia en Edwin bedankt voor jullie inzet. Wat een dag.

Wil Holshuijsen

Categories:

Tags:

Comments are closed