Met een gezellige kleine ploeg en onze leidster Elly op weg naar de Herengracht. Dat is op zich al een feest. We kwamen binnen via de winkel. We zagen direct een jonge witte poes, een lieverd. Deze

kattenkabinet

Het kattenkabinet

werd later vergezeld door een zwart-witte poes. Zij waren mensen gewend en erg lief. Ze lieten zich gemakkelijk aanhalen en bleven in de buurt. Twee jonge gastvrouwen wezen ons de weg naar een schitterende kamer op de bel-etage. De koffie stond al klaar. Normaal wordt er nooit koffie geserveerd maar voor ons wel; met een lekker plakje cake erbij. Omringd door poezenportretten dronken we onze koffie. Het museum is gevestigd op de bel-etage. Boven wordt het huis bewoond door de eigenaar: Bob Meijer. In een kleine nis hangt een portret van de rode kater Piermont Morgan in wiens nagedachtenis het museum is opgericht in 1990. De kat kijkt de bezoekers stuurs aan.

We dwalen door het museum waar we een pentekening zien van Rembrandt en een door Picasso getekende poes. Er staat een aantal Egyptische beelden van de heilige kat Basset. Tenslotte de poezen: je bent gek op ze of je haat ze. Ik ben zelf gek op deze dieren. Dit uitje was voor een persoonlijke afleiding. Onlangs heb ik een dierbare poes van 19 jaar moeten laten inslapen. Na ons bezoek hebben we nog heerlijk geluncht in restaurant P.King. Elly wat heb jij me een plezier gedaan met deze dag. Dank je wel.
Wil Holshuijsen

Categories:

Tags:

Comments are closed