Als beginnend lid van de Vrouwen Vereniging Badhoevedorp kan ik alleen maar positieve geluiden laten horen over mijn eerste kennismaking met de activiteiten die door de VVB georganiseerd worden.
De 4-daagse kerstcruise begon heel comfortabel met de busreis van Badhoevedorp naar de aanlegsteiger van de “Switzerland 2” aan de Rijnkade in Arnhem. Met onze koffers hoefden we niet te slepen, die werden aan boord gebracht. We kregen een eenvoudige, maar comfortabele hut toegewezen. Deze werd overigens gedurende de reis, zowel ’s ochtends als ’s avonds tot in de puntjes verzorgd en schoongehouden.

Genieten
En verder was het hele verblijf aan boord één groot genieten: de 5- tot 6-gangen diners, de “live”muziek ’s avonds, de sfeervolle kerstverlichting, de bediening en de reisleiding waarvoor geen moeite teveel was, de kennismaking met de captain en de bemanning op de 2e avond onder het genot van een glas champagne, alsook (de laatste avond) het voorstellen van de chef-kok, trots voorop lopend met een giga grote zelfgemaakte ijstaart -waarop brandende “sterretjes” stonden te schitteren- waarna de rest van het personeel een ererondje kwam maken langs de tafels van de luid applaudisserende gasten…. dat laatste geeft wel aan hoe tevreden iedereen was.

Overdag deden we natuurlijk de oer-genoeglijke Duitse kerstmarktjes aan: Düsseldorf – Koblenz – Keulen. We troffen het enorm met het weer. Het was droog. Er was genoeg gelegenheid om te genieten van alle heerlijkheden van onze oosterburen. Maar ook van hun kruidenlikeur en de verlichte stalletjes met kunstig houtsnijwerk. De uitsmijter voor mij kwam in het chocolademuseum in Keulen. In de bijbehorende winkel wel te verstaan. Een walhalla van mooie en heerlijke cadeautjes, waarin o.a. de voortreffelijke Lindt-chocolade, waarvan ik toch ook wel wat mee naar huis wilde nemen. Echter, daarna te laat voor het echte museum! Reden waarom het museum alsnog op mijn verlanglijstje blijft staan.

Rest me nog, Rechell en Suse te bedanken voor alle inspanningen die zij zich hebben getroost om deze kerstcruise tot een succes te maken, alsook aan de overige leden van de vereniging die eraan deelnamen, voor hun warme hartelijkheid die ik tijdens de reis van hen heb mogen ondervinden.

Toot Beenker