.De tentoonstelling James Bond in De Kunsthal. En Den Haag, tuincentrum. We gaan op weg met een bijna volle bus en onze leidsters Rechell en Suze. Onze chauffeur is gelukkig weer Edwin. We rijden rechtstreeks naar Rotterdam en bij aankomst zien we de enorme markthal al staan. Niet te missen. We krijgen daar koffie en gebak.

Dan mogen we de markt gaan bekijken. Het is een supermodern markthal rotterdamgebouw. De muren en plafonds zijn prachtig beschilderd in uitbundige kleuren, met o.a. bloemen en dieren. Er is hoofdzakelijk eten en drinken te koop in schitterend opgemaakte kraampjes. Wat ik niet wist, is dat er onder de markthal archeologisch onderzoek is gedaan rond 2009 en 2010. De archeologen hebben daar op 10 m diepte het dorpje Rotta ontdekt dat ongeveer 1000 jaar geleden lag op de plaats, waar circa 1270 Rotterdam zou ontstaan. Wij hadden die tijdlijn kunnen ontdekken in de “tijdtrap” gelokaliseerd in het trappenhuis van de markthal.

Kunsthal rotterdam james bondDaarna gaan we naar De Kunsthal voor de tentoonstelling over James Bond. Ik vind de eerste James Bond, Sean Connery de leukste, knappe man. We zien onder anderen het gouden meisje op bed uit de film Goldfinger (1964). Die heb ik gezien, spannend. Dan zien we een compleet nagebouwd casino, schitterend gedaan, 007 leeft nog steeds in onze herinneringen. Het zijn tijdloze films. Na deze tentoonstelling rijden we richting Den Haag naar het tuincentrum Ockenburgh. Onderweg krijgen we een broodje met een zelfgemaakte gehaktbal van Suze. Dat was erg lekker.

We lunchen sfeervol in het tuincentrum tussen de kerstversieringen. Diegenen die zich hebben opgegeven voor het maken van een kerstkrans gaan aan de slag. We krijgen een heldere uitleg hoe je dat het beste doet. Onze juf heeft alle geduld. Mijn krans is groen en rood, de kerstkleuren. Daarna lopen we nog even rond. We vallen massaal voor een kerstmannenpop met een Noorse trui aan. Een leukerd voor nog geen tientje. Bijna iedereen koopt die Kerstman. Dat was hilarisch. Het was ontspannen en gezellig. We hebben wat afgelachen. Blij en gelukkig keren we huiswaarts. Rechell, Suze en Edwin, het was een topdag dank jullie wel.

Wil Holshuijsen

Categories:

Tags:

Comments are closed