Ditmaal wel een heel bijzonder uitje naar het concertgebouw in Amsterdam. Rechell wil het ons altijd zo gemakkelijk mogelijk maken: er stond een comfortabele bus bij de schuilhoeve. Heerlijk uit en thuis. Allereerst een hapje gegeten bij het restaurant van de Schuilhoeve. Ik was uitgenodigd door mijn vriendin Wil Das. Daar zag ik velen van ons ook lekker eten.

We rijden rond tien over zeven naar het concertgebouw. Bij binnenkomst is het al genieten. Wat een prachtig gebouw is het toch. Helemaal in de kerstsfeer. We hebben hele goede plaatsen. Dan begint het kerstconcert. Allereerst horen en zien we de beroemde fluitiste Emma Elkinson, een plaatje met haar koperkleurige krullende haardos. Zij draagt een wit engelachtig gewaad. Ze fluit de sterren van de hemel samen met Cor Bakker en Louis van Dijk aan de vleugel. Je kunt zien dat zij zo’n drie maanden zwanger is, ontroerend mooi. Ook de vocal group zingt schitterend. De groep bestaat uit drie vrouwen en vijf mannen. De kwaliteit van de dirigent Pieter Jan Leusink kenden wij al van de Matthäus-Passion. Zijn zoon Martinus Leusink zingt al vanaf zijn elfde jaar. Hij maakt deel uit van de ”Vocal Group Call” opgericht door zijn vader. De Russische sopraan Olga Zinovieva, ook lid van deze vocal group, zingt een bekend kerstliedje in duet met fluitiste Emma Elkinson. Heel bijzonder.

Na de pauze waarin we genieten van een drankje krijgen we twee pianisten te horen: Cor bakker en Louis van Dijk op hun hoogtepunt. Zij spelen improvisaties van bekende kerstliedjes. Tot slot zingen zij gezamenlijk het allermooiste kerstliedje: Stille nacht heilige nacht. Met die klanken in ons hoofd keren wij huiswaarts. Heerlijk met de bus.

Rechell en Suze, het was grandioos. Wil Holshuijsen